Chapter 5 Summary Questions


1. Which of the following would a consistent website design not have?

Answer: C. A different background color on each page.

2. Which of the following are the three most common methods for organizing websites?

Answer: B. Hierarchical, linear and random.

3. Which of the following is not a web design recommended practice?

Answer: B. Colorful pages appeal to everyone.

4. Which of the following are the four principles of the Web Content Accessibility Guidelines?

Answer: B. Perceivable, operable, understandable and robust.

5. Which of the following is a sketch or blueprint of a web page that shows the structure
(but not the detailed design) of basic page elements?

Answer: D. Wireframe.

6. Which of the following are influenced by the intended or target audience of a site?

Answer: A. The amount of color used on the site.

7. Which of the following recommended design practices apply to a website that uses images
for its main site navigation?

Answer: C. Both A and B. Provide alternative text for the images and place text links at the bottom
of the page.

8. Which of the following is known as white space?

Answer: A. The empty screen area around blocks of text and images.

9. Which of the following should you do when creating text hyperlinks?

Answer: B. Include the words "Click Here" in your text.

10. Which of the following is a color scheme that consists of two colors that are
opposite each other on the color wheel?

Answer: B. Complementary.

11. The most common structure used for commercial websites is (blank) organization.

Answer: Hierarchical.

12. All browsers and browser versions (blank) display web pages in exactly the same way.

Answer: Do not.

13. The (blank) is a group whose mission is to create guidelines and standards for web accessibility.

Answer: Web Accessibility Initiative.